Tvätta hållbart

Tvätta hållbart

Vi har noggrant utvecklat två högpresterande produkter: Ren Logiks Vit & Kulörtvätt Lindblom och Mjukmedel Mandelblom. Vårt tvättmedel är formulerat utan förtjockningsmedel, vilket gör att det enkelt tränger in i fibrerna och sköljs lätt bort. Det tvättar effektivt redan vid 30°. Vårt mjukmedel har mjukgörande och antistatiska egenskaper. Båda produkterna är mycket koncentrerade, så använd den medföljande doseringskoppen för korrekt dosering!

Tips:

  1. Dosera rätt: Följ alltid doseringsanvisningarna på flaskorna. Använd inte för mycket mjukmedel eftersom det kan göra kläderna klibbiga och minska deras absorberande förmåga. Använd inte heller för mycket tvättmedel eftersom det kan fastna i plaggen.
  2. Separera syntetiska material: Separera kläder tillverkade av syntetiska material (till exempel polyester) från naturfiberkläder (bomull, linne) när du använder mjukmedel. Syntetiska material kan dra åt sig mjukmedel och minska dess andningsförmåga.
  3. Undvik mjukmedel för vissa plagg: Mjukmedel kan minska uppsugningsförmågan, så undvik att använda det på handdukar, microfiberdukar och sportkläder. 
  4. Skölj tvättmaskinen: Tvätta tvättmaskinen regelbundet för att avlägsna eventuell ansamling av mjukmedel och andra rester som kan bildas med tiden.
  5. Förbehandla fläckar: Det kan vara tillräckligt att punktbehandla fläckar med en liten mängd tvättmedel innan du tvättar plagget som vanligt.
  6. Tänk på miljön och dina kläder: Ofta tvättar vi våra klädesplagg onödigt ofta, detta är varken bra för klädernas livslängd eller för miljön. Det räcker ofta med att vädra dem för att det ska bli fräscht igen. Använd våra textilsprayer för en nytvättad doft!

 

 

 

 

 

Tillbaka till blogg